Σχεδιαστής Δικτύου: Φλωρίδης Θεόδωρος, Δντής 21ου Δημ. Σερρών
Δημιουργοί του Blog: Πούλιος Γιάννης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, Φλωρίδης Θεόδωρος, Δντής 21ου Δημ. Σχολείου Σερρών, Σχεδιαστής Δικτύου

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013


Αγαπητοί επισκέπτες και συνεργάτες

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο σχολείο- Πρόληψη ατυχημάτων» της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.   

Στόχοι του Δικτύου είναι: α) η δημιουργία τεκμηριωμένης και δοκιμασμένης γνώσης αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας στα σχολεία (σχολικά κτήρια, υποδομές, συχνότητα και είδος ατυχημάτων), β) η αλλαγή της σκέψης και νοοτροπίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας και γ) η βελτίωση των σχολικών υποδομών και η εφαρμογή της γνώσης αυτής στην καθημερινή σχολική πρακτική.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν 17 Δημοτικά σχολεία των Σερρών, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των οποίων μελετούν τομείς που σχετίζονται με την πρόληψη των ατυχημάτων στο σχολείο, παράγουν σχετικό υλικό και βελτιώνουν περιοχές του σχολείου τους που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα.  Παράλληλα, μέσω του ιστολογίου αυτού και άλλα σχολεία μπορούν να αναζητούν σχετική πληροφόρηση.

Περιμένουμε τις δικές σας αναρτήσεις, καθώς το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με το δικό σας υλικό…

                                                                                   Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου